Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

Grilované prsia z perličky
Grilované prsia z perličky

8. 6. 2020 Grilované prsia z perličky

Grilované prsia z perličky

Varíme s

Lukáš Kováčik

Reštaurácie: HOTEL ELIZABETH
WWW: http://www.hotelelizabeth.sk/
Adresa: Gen. M. R. Štefánika 2, 911 01 Trenčín

Suroviny

  • 5 ks prsia z perličky soľ
  • korenie
  • 50 ml olivový olej
  • 3 ks cuketa
  • 100 g šampiňóny
  • 100 g červená paprika 100 g červená cibuľka 100 g parmezán
  • 125 g baby špenát
  • 3 ks vajíčka
  • 30 g solamyl
  • 70 g múka hladká
  • 100 ml demi-glace z kosti 100 g maslo

Ako to urobiť

1

Umytú cuketu prekrojíme pozdĺžne na dve polovice a vydlabeme vnútro. Na sucho grilujeme z oboch strán. Odpad, ktorý nám vznikol z cukety, posekáme najemno a orestujeme s nasekanou cibuľkou, šampiňónmi a paprikou ochutíme soľou a korením, dbáme na to, aby bola zelenina chrumkavá. Po vychladnutí primiešame parmezán a naplníme cukety, ktoré zapekáme v rúre cca 10 minút na 180°C. Žĺtka so špenátom rozmixujeme dohladka, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame špenátovú zmes, múku, solamyl a dochutíme soľou. Zmes dáme do šľahačkovej fľaše, vpustime jednu bombičku a dáme chladiť na 2 hodinky. Pred podávaním nastriekame do papierového pohára cca 2 cm a pečieme 1 minútu v mikrovlnnej rúre na 600W.

2

Umytú očistenú perličku opekáme na rozpálenej panvici na koži dozlatista. Pred dopečením pridáme maslo osolíme a okoreníme. Dáme dopiecť do predhriatej rúry na 160°C cca 10 minút. Omáčka demi glace - je to silná omáčka z teľacích kĺbových kostí, s koreňovej zeleniny, cibule, červeného vína, paradajok a rôznych korenín, ktorá sa varí po dobu 24 hodín. Precedenú omáčku môžeme variovať s rôznymi surovinami (ovocie, huby, korenie, chilli, bylinky atď.). Omáčku zahusťujeme redukovaním a zahusťovaním studeným maslom.

Použité produkty

Pravidlá predaja od 22.11.2021
Pravidlá predaja od 22.11.2021

19. 11. 2021 Pravidlá predaja od 22.11.2021

Vážení zákazníci, na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 259-2021 a v zmysle prijatých opatrení budú naše podnikové predajne - Berndorf Sandrik s.r.o, Bystrická 1571, 966 81 Žarnovica a Berndorf Sandrik s.r.o, Zavarská 9266/11F, 917 01 Trnava, otvorené od 22.11.2021 v tzv. " Režime OP ", to znamená,…

Zistiť viac
Eko certifikát 2020

21. 10. 2021 Eko certifikát 2020 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Predajné dni 2021 budú Online

31. 8. 2021 Predajné dni 2021 budú Online Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu

26. 4. 2021 Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu Sekcia: Inšpirácie

Ponuka pre školské jedálne

1. 12. 2020 Ponuka pre školské jedálne Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Ponuka pre školské jedálne
Pečené bravčové hrubé rebro

26. 8. 2020 Pečené bravčové hrubé rebro Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Pečené bravčové hrubé rebro
Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré

24. 8. 2020 Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré
Jánošíkove dukáty

20. 8. 2020 Jánošíkove dukáty Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jánošíkove dukáty
Mladý srnček s lesným ovocím

19. 8. 2020 Mladý srnček s lesným ovocím Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Mladý srnček s lesným ovocím
Jahňacia roláda so špenátom

17. 8. 2020 Jahňacia roláda so špenátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňacia roláda so špenátom
Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom

13. 8. 2020 Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom
Paprikáš zo sumca

12. 8. 2020 Paprikáš zo sumca Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Paprikáš zo sumca
Teľací chrbát Sous Vide s tymianom

10. 8. 2020 Teľací chrbát Sous Vide s tymianom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Teľací chrbát Sous Vide s tymianom
Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré

5. 8. 2020 Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré
Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom

4. 8. 2020 Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom
Rib-eye steak s grilovanou zeleninou

3. 8. 2020 Rib-eye steak s grilovanou zeleninou Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Rib-eye steak s grilovanou zeleninou
Králičie stehno plnené medvedím cesnakom

15. 6. 2020 Králičie stehno plnené medvedím cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Králičie stehno plnené medvedím cesnakom
Grilované prsia z perličky

8. 6. 2020 Grilované prsia z perličky Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Grilované prsia z perličky
Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

1. 6. 2020 Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche
Grilovacia sezóna predo dvermi

1. 4. 2020 Grilovacia sezóna predo dvermi Sekcia: Inšpirácie

Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov