Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche
Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

1. 6. 2020 Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

Varíme s

Mário Žužič

Reštaurácie: AU CAFE
WWW: www.au-cafe.sk/
Adresa: Tyršovo nábrežie, 851 01 Petržalka

Suroviny

  • 200 g jahňací hrebienok 100 g medvedí cesnak 1 zväzok reďkovky
  • soľ
  • 50 g maslo
  • 0,2l olivový olej korenie
  • 10 g rozmarín
  • 300 g chren
  • 10 g tymian
  • 0,6 l voda
  • 0,2 l biele víno
  • 500 g creme fraiche 100 g citróny
  • 200 g lístkové cesto 200 g špargľa

Ako to urobiť

1

Hrebienok

Hrebienok očistíme od blán a osolíme. Na panvicu si dáme olivový olej, ktorý zohrejeme a pridáme čerstvé bylinky (vhodný je tymian a rozmarín), ktoré nám začnú praskať v oleji. Takto získame parfumovaný olej, ktorý príjemne vonia po bylinkách. Sprudka opečieme hrebienok z oboch strán a vložíme ho do vyhriatej rúry na 200°C na 8 - 10 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte 5 minút. Mäso nikdy nenechávame v rozohriatej rúre, odložíme ho nabok do samostatnej nádoby.

2

Chrenový créme fraiche

Chrenový créme fraiche je jednoduchá omáčka, ktorú môžete použiť v teplej i studenej variácii. Očistený a nastrúhaný chren si zarestujeme na masle a zalejeme bielym suchým vínom a vodou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Povaríme 15 minút a uvarené necháme postáť 30 minút. Čím dlhšie necháme vývar s chrenom postáť, tým je chuť omáčky intenzívnejšia. Precedíme a do vývaru zamiešame smotanu a opäť varíme, aby sa nám chute spojili a omáčka zredukovala. Dochutíme kvapkou citrónu. Medvedí cesnak si rozmixujeme s troškou vody, aby sme mali pyré, ktoré budeme natierať na cesto niekoľkokrát za sebou. Cesto si rozvaľkáme, natrieme a znova zavaľkáme. Dosiahneme prijemne voňavé a chutné jemne zelené cesto, ktoré upečieme na 170°C cca 10 minút.

3

Servírujeme s reďkovkou, špargľou a trhaným cestom parfumovaným medvedím cesnakom.

Použité produkty

Pravidlá predaja od 22.11.2021
Pravidlá predaja od 22.11.2021

19. 11. 2021 Pravidlá predaja od 22.11.2021

Vážení zákazníci, na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 259-2021 a v zmysle prijatých opatrení budú naše podnikové predajne - Berndorf Sandrik s.r.o, Bystrická 1571, 966 81 Žarnovica a Berndorf Sandrik s.r.o, Zavarská 9266/11F, 917 01 Trnava, otvorené od 22.11.2021 v tzv. " Režime OP ", to znamená,…

Zistiť viac
Eko certifikát 2020

21. 10. 2021 Eko certifikát 2020 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Predajné dni 2021 budú Online

31. 8. 2021 Predajné dni 2021 budú Online Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu

26. 4. 2021 Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu Sekcia: Inšpirácie

Ponuka pre školské jedálne

1. 12. 2020 Ponuka pre školské jedálne Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Ponuka pre školské jedálne
Pečené bravčové hrubé rebro

26. 8. 2020 Pečené bravčové hrubé rebro Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Pečené bravčové hrubé rebro
Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré

24. 8. 2020 Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré
Jánošíkove dukáty

20. 8. 2020 Jánošíkove dukáty Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jánošíkove dukáty
Mladý srnček s lesným ovocím

19. 8. 2020 Mladý srnček s lesným ovocím Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Mladý srnček s lesným ovocím
Jahňacia roláda so špenátom

17. 8. 2020 Jahňacia roláda so špenátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňacia roláda so špenátom
Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom

13. 8. 2020 Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom
Paprikáš zo sumca

12. 8. 2020 Paprikáš zo sumca Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Paprikáš zo sumca
Teľací chrbát Sous Vide s tymianom

10. 8. 2020 Teľací chrbát Sous Vide s tymianom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Teľací chrbát Sous Vide s tymianom
Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré

5. 8. 2020 Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré
Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom

4. 8. 2020 Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom
Rib-eye steak s grilovanou zeleninou

3. 8. 2020 Rib-eye steak s grilovanou zeleninou Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Rib-eye steak s grilovanou zeleninou
Králičie stehno plnené medvedím cesnakom

15. 6. 2020 Králičie stehno plnené medvedím cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Králičie stehno plnené medvedím cesnakom
Grilované prsia z perličky

8. 6. 2020 Grilované prsia z perličky Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Grilované prsia z perličky
Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

1. 6. 2020 Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche
Grilovacia sezóna predo dvermi

1. 4. 2020 Grilovacia sezóna predo dvermi Sekcia: Inšpirácie

Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov