Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

  • Úvod
  • Blog
  • Darujte radosť, ktorá pretrváva
vianocne darceky

Darujte radosť, ktorá pretrváva

Aby sme vám vedeli priniesť tie najlepšie tipy na vianočné darčeky do domácnosti, urobili sme si drobný prieskum. Pýtali sme sa rodiny, priateľov, či známych, čo by dopriali blízkym prípadne, čo by si oni sami priali pod vianočný stromček. Inšpirujte sa ich želaniami.

Vyberte si spomedzi kvalitných výrobkov značky Berndorf Sandrik. Darujte kvalitu, ktorá pretrváva desaťročia. Tento rok naše výrobky oslavujú 180 rokov.

Variť v poriadnych hrncoch

„Veľmi by som si priala variť v normálnych hrncoch. Mám také podedené, nie sú zlé, dobre sa v nich varí, ale predsa len tá technológia sa už posunula niekde inde. Určite by som ocenila kvalitný hrniec,“ zdôverila sa nám 32 ročná mamina na materskej Ľudka.

Naše hrnce Berndorf sú z nehrdzavejúcej ocele, je možné ich umývať v umývačke riadu a sú vhodné na všetky typy ohrevu vrátane indukcie. Hrnce majú sendvičové dno, vďaka ktorému nedochádza k deformitám dna, pri správne použitej veľkosti zdroja energie sa jedlo neprihára a vďaka naakumulovanému teplu sa jedlo aj po odstavení zo sporáka nejaký čas zohrieva. Hrniec je dokonca vhodný aj na zapekanie v rúre, pričom odporúčaná teplota je do 220 °C (pri manipulácii používajte ochranu rúk, aby ste predišli popáleninám).

Stolovať s kvalitným porcelánom

„Moja mama by chcela konečne stolovať na kvalitných tanieroch,“ prezradil nám Peter, 27 rokov, IT konzultant. „Viete, kým sme boli s bratom malí, nechcela do tanierov investovať. Ja ju aj chápem, veľa riadov sme jej nechtiac pobili. Veď viete deti...a neskôr teenageri, ktorí si pri pomoci v domácnosti nedávajú nejak extra pozor. Chcela by mať ten pekne prestretý stôl ako vidí na Instagrame, či v časopisoch,“ rozvinul Peter ďalej svoju myšlienku.

Pre výber porcelánu by sme vám odporučili navštíviť niektorú z našich kamenných predajní v Žarnovici či v Trnave. Môžete si vybrať spomedzi rôznych dekorov, značiek a porcelán si poťažkať. Bezpečne vám ho zabalíme a vy si ho bezpečne vezmete domov. Nemusíte sa spoliehať na žiadneho kuriéra. Ak hľadáte elegantný porcelán, ktorý má čisté línie určite by sme vám odporučili značky Seltman Weiden či Güral Porselen. Prípadne holdujete veselým, farebným dekorom, ktoré si môžete farebne svojvoľne nakombinovať, potom by sme vám odporučili pozrieť si porcelán Berndorf. Pre zemité tóny a porcelán s naturálnym vzhľadom je tou pravou voľbou Holst Porzellan. Keramický porcelán s kvalitnou glazúrou, vhodnou aj do priemyselných umývačiek riadu, nájdete v našich predajniach pod značkou Bonna. Navyše do 15.12. v predajniach získate na porcelán značky Bonna 20% zľavu.

Porcelán Bonna, model Sway

Mať poriadny nôž, ktorý padne do ruky

„Tak rád by som mal poriadny nôž. Taký, s pevnou, masívnou rukoväťou a poriadnou oceľou, ktorú len tak hocičo neotupí. Taký nôž, s ktorým pri varení budem vyzerať ako profi šéfkuchár,“ vyslovil svoje prianie Tomáš, 47 rokov, ktorého veľmi baví varenie.

Tomášovi by sme dopriali, aby pod stromček dostal aspoň jeden z našich damaškových nožov. Čepeľ z damaškovej ocele je krásna na pohľad a má unikátne vlastnosti. Damašková oceľ vzniká spojením viacerých vrstiev plátov ocelí, metódou kováčskeho zvárania do jedného celku. Rukoväť tohto noža je pevná, stabilná a húževnatá.

Ak preferujete nehrdzavejúcu oceľ, potom by sme vám odporučili Nôž HQ Calibre. Je to vyššia rada nožov Berndorf z nehrdzavejúca ocele typu X50CrMoV15. Má tiež kvalitnú rukoväť, ktorá sa vyznačuje vysokou mechanickou pevnosťou, tuhosťou a odolnosťou voči opotrebeniu.

Univerzálny damaškový nôž Berndorf

Stolovať kultúrne s rovnakými príbormi

„Moja manželka by sa potešila, ak by sme doplnili našu staršiu sadu príborov Sandrik, ktorú máme doma už od svadby a to už je pekných 26 rokov. Rokmi sa už príbory kde si postrácali a viem, že keď sa zíde celá rodina, tak manželka dopĺňa stôl aj inými príbormi. Nezabudne vždy pritom poznamenať, že by sme mali zájsť už konečne do Berndorf dokúpiť príbor, nech máme sady kompletné,“ takto pekne zaprial manželke Tibor, 54 ročný finančný poradca.

Chrómniklové príbory sú skvelou voľbou do domácnosti. Na výber je viac ako 30 dizajnových sád, od tých najjednoduchších a najuniverzálnejších dizajnov, až po špeciálne moderné či rustikálne dizajny. Môžete si vybrať veľkosť sady, do ktorej chcete investovať, prípadne dokúpiť jednotlivé príbory samostatne. Medzi príbormi nájdete aj úplne nové modely ako je napríklad Wimbledon, ktorý vyšiel len nedávno pri príležitosti oslavy 180 rokov značky Berndorf. Verný však ostávame aj obľúbeným modelom, ktorých dizajn je nadčasový a prežil mnohé desaťročia. Dozvedeli sme sa, že práve Tibor by mohol dokúpiť sadu z rady Casino, ktorú už v Berndorf veru vyrábame minimálne 26 rokov. Na príbory môžete využiť 20% zľavu do 15.12.2023.

Príbor Wimbledon, Berndorf Sandrik

Za zváženie stojí aj investícia do príboru, ktorý má vysokú trhovú hodnotu a býva častokrát predmetom dedičstva. Áno správne, hovoríme o  striebornom príbore, ktorý má v Berndorf tradíciu výroby už takmer 180 rokov.

Pár slov k Vianociam

Možno práve vaša mama, manželka, babka túži po kultúrnom stolovaní. Možno práve váš otec, manžel chce držať ten správny, ostrý kuchynský nôž. A možno vaša dcéra, či nevesta túži po kvalitných hrncoch. Darujte radosť zo stolovania či z varenia.  Na vybrané značkové produkty Berndorf máme akciu 20%, ale pozor akcia platí len do 15.12.2023.

Nezabudnite však, že tie pravé Vianoce nie sú o darčekoch. Prajeme vám srdečné Vianoce, v kruhu vašich blízkych. Aby boli plné radosti, empatie, lásky a aby ste si ich užili v zdraví a v pokoji.

Krásne Vianoce

Tím Berndorf

Darujte radosť, ktorá pretrváva
Nadčasová elegancia a všestranné využitie: Panvice Berndorf

8. 4. 2024 Nadčasová elegancia a všestranné využitie: Panvice Berndorf

Kvalitný kuchynský riad vytvára dobrý predpoklad na príjemné a úspešné varenie v domácej aj profesionálnej kuchyni. Panvice Berndorf uspokoja aj kuchárov s vysokými nárokmi na kvalitu.
Zistiť viac
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov